Beste design bureaustoel

Het perfecte plaatje is om een bureaustoel te kopen die goed past bij de interieurstijl. Kies je voor een design bureaustoel, dan is de kans groot dat je dit perfecte plaatje bewerkstelligd. Een bureaustoel design heeft karakter en is over het algemeen gezien van een moderne uitstraling met frisse kleuren. Het doel van dit design is om de omgeving te laten matchen met de bureaustoel, waardoor je een lust voor het oog creëert. Steeds meer aanbieders focussen zich op het design en daar komen de mooiste ontwerpen uit. In dit artikel lichten we de beste design bureaustoelen uit en geven we je extra informatie waar deze stoelen aan moeten voldoen. 

Beste bureaustoelen design op een rijtje:

Wat zijn de voordelen van design bureaustoelen

Veel consumenten zijn opzoek naar design bureaustoelen en dat komt doordat er tijdens het ontwerpproces veel focus op ligt. Je herkent dit soort stoelen aan de moderne stijl, de unieke vormen en de soms kleurrijke ontwerpen. Niet alleen voor het oog zijn design bureaustoelen een lust, ook bevatten deze modellen vaak extra functionaliteiten. De voordelen worden hieronder benoemd:

Unieke ontwerpen

Bureaustoelen die ontworpen zijn voor design beschikken meestal over unieke ontwerpen. Ze worden in de meest moderne staat ontworpen en zijn een opvallende verschijning. Daarnaast valt op dat het comfort en de ondersteuning erg belangrijk zijn. Hierdoor zie je vaak een S-vorm of W-vorm terug in het design en bevatten de ergonomische design bureaustoelen ondersteuningen, zoals een hoofdsteun en lendensteun. Dit om de juiste zithouding te creëren en te voorkomen dat men fysieke klachten krijgt. 

Tijdloos design

Bij het ontwerpen van een design wordt vaak gelet op de uitstraling van een product. Dit gebeurt dan ook bij het ontwerpen van een nieuwe bureaustoel. Wat opvalt is dat de meeste design bureaustoelen een tijdloos design kennen. Dat betekent dat de bureaustoel een strakke, duidelijke en pure vormgeving heeft. De tijd en interieurstijl kan veranderen, maar met een tijdloos design zal de bureaustoel nog steeds een moderne uitstraling hebben. 

Lange levensduur

Door het tijdloze design, de unieke ontwerpen en de focus op design bureaustoelen kennen deze modellen over het algemeen een lange levensduur. Het ontwerp bevat hoogwaardige bekleding en de materialen zijn van stevige kwaliteit. Een design bureaustoel is gemiddeld zo een 6-8 jaar te gebruiken voordat de eerste mankementen zichtbaar zijn. Door de modernisering en de focus op design bureaustoelen kan je er dus lang gebruik van maken.


Is het belangrijk om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel design?

Het antwoord op deze vraag kunnen we heel stellig over zijn: Ja het is zeer belangrijk om een ergonomische bureaustoel design te kopen. Het maakt niet uit welke soort bureaustoel je wilt kopen, het moet altijd over een ergonomisch design beschikken. Ten eerste is een ergonomisch design veel beter voor je lichaam en daarnaast geeft het ook een veel beter gevoel. Hieronder benoemen we enkele punten waardoor je een ergonomische bureaustoel zal herkennen. 

Verstelbare functies

Om te beginnen zijn de verstelbare functies een belangrijk onderdeel van het ergonomische design. De verstelbare functies zitten meestal in de armleuningen, de rugleuning, hoofdsteun en zithoogte. De meeste bureaustoelen beschikken over verstelbare functies, maar niet overal. Dat wil zeggen dat de zithoogte bijvoorbeeld verstelbaar is, maar de armleuningen niet. Het beste is om een bureaustoel ergonomische design te kopen die beschikt over veel verstelbare functies. Hoe meer plekken verstelbaar zijn, hoe hoger de kwaliteit en het comfort is van de bureaustoel. 

Ventilatie

Ook ventilatie is een belangrijk aspect kijkend naar het design van een ergonomische bureaustoel. Meestal zit er een ventilatiesysteem in een bureaustoel als het ontworpen is van mesh materiaal. Mesh heeft namelijk kleine ronde gaatjes in de stof zitten die luchtstroom doorlaten. Vaak zit het ventilatiesysteem van een stoel in de rugleuning. Het zorgt ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is tussen de bureaustoel en de persoon die in de stoel zit. Het gevolg hiervan is dat de zittende minder snel zal zweten en langer zijn werkzaamheden op een comfortabele manier kan uitvoeren. 

Ondersteuning

Een laatste aandachtspunt dat onmisbaar is bij een goede ergonomische bureaustoel design is de ondersteuning die het biedt. Ondersteuning zorgt ervoor dat je minder lichamelijke issues ondervindt en dat je lichaam uit zichzelf een goede zithouding aanneemt. De bekendste ondersteuningen in een bureaustoel zijn de hoofdsteun en de lendensteun. Over het algemeen komen lichamelijke klachten vanuit de rug. De lendensteun in de onderrug zorgt ervoor dat de pijn wordt verlicht en dat je een goede positie in de stoel aanneemt. De hoofdsteun is vooral voor de nekspieren een belangrijk rustpunt. 


Wat valt op aan het design van bureaustoelen tegenwoordig

Bureaustoelen worden tegenwoordig heel anders ontworpen dan pakweg 20 jaar geleden. Dit komt onder andere door de Europese NEN-EN 1335 richtlijnen en Nederlandse NPR 1813 richtlijnen die aangeven dat er bepaalde voorwaarden verbonden zijn aan het ontwerp. Daarnaast wordt het design tegenwoordig ontworpen op basis van het menselijk lichaam en vormt dit het centrale aandachtspunt. Enkele veranderingen bijvoorbeeld in het design zijn: 

Design bureaustoel zonder wielen

Een van de punten wat opvalt is dat steeds meer bureaustoelen zonder wielen worden ontworpen. Het zorgt ervoor dat je minder mobiel bent, maar daarentegen sta je wel steviger op je poten (letterlijk gezien). Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel en een design bureaustoel zonder wielen is hier een perfect voorbeeld van. 

S-vorm / W-vorm

In de introductie is het gezegd, maar tegenwoordig worden bureaustoelen ontworpen op basis van het menselijk lichaam. Ieder lichaamstype is verschillend, maar uit onderzoek is gebleken dat de mens een natuurlijke S-vorm of W-vorm heeft. Bureaustoelen worden dan ook ontworpen in deze vormen, waardoor men minder fysieke klachten ondervindt en comfortabeler in de stoel zit. 

Lendensteun & hoofdsteun

Om het comfort te verhogen is ondersteuning van groot belang. Daarom worden ergonomische bureaustoelen tegenwoordig ontworpen met een lendensteun en hoofdsteun. Deze zijn bedoeld om meer steun te bieden aan de zittende en zorgt ervoor dat de persoon in de bureaustoel meteen een goede zithouding aanneemt. De lendensteun bevindt zich in de onderrug en verlicht het gevoel op de heupen. 


Conclusie over de beste bureaustoel design 

Design bureaustoelen staan bekend om hun moderne uitstraling en unieke vormen. Tegenwoordig zijn er richtlijnen verbonden aan het ontwerpen van bureaustoelen, waardoor de design bureaustoelen steeds andere eigenschappen krijgen. Denk aan verstelbare functies, een ventilatiesysteem en stevige ondersteuningen. Deze ergonomische aandachtspunten staan centraal bij het ontwerp van een design bureaustoel.

Wij raden aan om een bureaustoel design te kopen vanwege het tijdloze design en de lange levensduur. Over het algemeen kan je jarenlang gebruik maken van deze modellen en passen ze bij vrijwel iedere interieurstijl. Deze voordelen maken de bureaustoelen met ergonomische design uniek en zeer geliefd onder consumenten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}