Beste hoge bureaustoel

Ben je een lang persoon en heb je een hoge bureaustoel nodig? Hieronder zijn de beste hoge bureaustoelen op een rijtje gezet, zodat je gegarandeerd een betrouwbare en hoge kwaliteit stoel koopt. Voor lange mensen kan het koopproces voor een bureaustoel erg lastig zijn. Niet voor niets heeft Nederland zijn eigen richtlijnen opgesteld wat betreft het ontwerp. Dit komt doordat Nederlandse mensen over het algemeen een stuk langer zijn dan inwoners in andere Europese landen. Kom erachter wat de beste opties zijn en waar een goede bureaustoel aan moet voldoen.

Beste hoge bureaustoelen op een rijtje:

De bureaustoelen hierboven zijn beoordeel op basis van reviews door eerdere consumenten, producteigenschappen en naamsbekendheid van het merk. Door deze 3 aandachtspunten te combineren konden we de beste hoge bureaustoelen uitkiezen en op een rijtje zetten.


Wanneer is een bureaustoel hoog?

Er is niet een bepaalde afmeting te benoemen bij het aangeven van een hoge bureaustoel. De gemiddelde bureaustoel heeft een zitdiepte tussen de 40-45 centimeter en een zitbreedte van zo een 48 centimeter. Een van de belangrijkste eigenschappen van een bureaustoel zijn de verstelbare functies, en die hebben een grote invloed op de hoogte. Door een verstelbare functie in de zithoogte kan je een bureaustoel afstellen van laag naar hoog. Een verstelbare bureaustoel is toegankelijk voor een grote doelgroep en kan door vrijwel iedereen gebruikt worden.

Als je dus specifiek opzoek bent naar een hoge bureaustoel, dan raden we aan om er een te kopen die een zithoogte heeft van meer dan 45 centimeter. Dit zijn bijvoorbeeld bureaustoelen met een zitdiepte van 43-50 centimeter met zitbreedtes tot wel 55 centimeter. Koop nooit een bureaustoel die te hoog is voor jouw lengte. Ten alle tijden moeten je knieën een 90 graden hoek hebben en je voeten moeten zich plat op de grond bevinden. Ook is het belangrijk dat je een rechte rug creëert en niet onderuit gezakt zit. Is dit allemaal niet het geval, dan moet je een lagere bureaustoel kopen of je verstelbaarheid naar beneden plaatsen.


Voor wie is een hoge bureaustoel geschikt?

Hoge bureaustoelen zijn vooral interessant voor lange mensen. Meestal heeft deze doelgroep last met het vinden van een geschikte bureaustoel, ondanks de verstelbare functies. Want hoe je het ook bekijkt, het blijft belangrijk dat je houding intact blijft en je rechtop zit. Het is dan ook zeker niet aan te raden om op een te lage bureaustoel te zitten. Ook dit kan lichamelijk problemen opleveren en die moet je juist vermijden.

Ook mensen met rugproblemen hebben baat bij een hoge bureaustoel. Over het algemeen bevat een hoge bureaustoel ook een hoge rugleuning, waardoor er veel steun geboden wordt aan het achterste deel van je lichaam. Het voordeel van een hoge rugleuning is dat je vanzelf een goede zithouding aanneemt. Let erop dat een hoge bureaustoel over een ergonomisch design beschikt. Dit is fundamenteel voor de zithouding en het mensenlijk lichaam.

Waar op letten bij het kopen van een hoge bureaustoel?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een hoge bureaustoel. Dit zijn aandachtspunten die je niet moet onderschatten, want zitten op een verkeerde bureaustoel kan fataal zijn voor het lichaam. Hieronder worden de belangrijkste punten benoemd, zodat jij een beter beeld krijgt waar je op moet letten tijdens de aankoop.

Verstelbaar

Het eerste en meest belangrijke punt waar je op moet letten zijn de verstelbare functies van de bureaustoel. Dit is bij het kopen van iedere bureaustoel een aandachtspunt, maar bij het kopen van een hoge bureaustoel is het net wat belangrijker. Lange mensen hebben al moeite met het kopen van een bureaustoel, waardoor het aanbod wordt beperkt. De kans is dan ook heel klein dat je een bureaustoel vindt die precies past bij jouw lichaamsbouw. Met verstelbare functies heb je de mogelijkheid om de stoel wat meer aan te passen naar je lichaamsbouw, waardoor je lichamelijke klachten voorkomt.

Rugleuning

Voor lange mensen is de grootte en stevigheid van de rugleuning zeer belangrijk om naar de kijken. Vooral de lendesteun heeft veel invloed op de zithouding. Dit is een steun in de onderrug die ervoor zorgt dat de druk over het hele lichaam wordt verdeeld, waardoor de druk in de rug wordt verlicht. Ook moet de rugleuning groot genoeg zijn, zodat heel je rug ondersteund wordt. Het allerbest zou natuurlijk zijn als de bureaustoel daarop nog een hoofdsteun heeft die ondersteuning biedt aan de nekspieren. Een rugleuning is van groot belang voor het creëren van de juiste zithouding.

Ventilatie

Je ziet het zeker niet bij iedere bureaustoel, maar het is een groot voordeel als de stoel een ventilatiesysteem bevat. Vaak herken je een ventilatie aan het mesh materiaal waarvan de stoel ontworpen is. Dit zijn kleine gaatjes in de rugleuning die ervoor zorgen dat er luchtstroom is van buiten de stoel naar de rug van de zittende. Het gevolg van een ventilatiesysteem is dat je minder snel zal zweten en gedurende de dag voldoende energie heb voor werkzaamheden. Je raakt minder snel vermoeid.


Conclusie over de beste hoge bureaustoel

Voor lange mensen is een hoge bureaustoel een uitstekende uitkomst. Deze doelgroep heeft over het algemeen moeite bij het vinden van de juiste bureaustoel door de lichaamslengte, waardoor het aanbod beperkt wordt. Een oplossing hiervoor is een bureaustoel kopen die specifiek ontworpen is voor lange mensen. Het belangrijkste hierbij zijn de verstelbare functies die aanwezig moeten zijn op de bureaustoel. Deze zorgen er namelijk voor dat je een goede zithouding aanneemt, waardoor fysieke ongemakken achterwege blijven. Een bureaustoel wordt hoog beschouwd als de zithoogte hoger is dan 45 centimeter. Door de verstelbare functies kan je in dit geval de stoel nog hoger zetten!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}