Beste wiebelkruk van 2024

Naast de bekende bureaustoelen zie ook steeds vaker wiebelkrukken voorbij komen. Soms zie je ze in kantoor, maar meestal zijn deze wiebelkrukken aanwezig op medische afdelingen of andere plekken waar diensten verleend worden. Het is een handige kruk die flexibel is en waar je bewegingsvrijheid in hebt. In dit artikel worden de 5 beste wiebelkrukken uitgelicht, kom je erachter waar je op moet letten bij het aankoopproces en wat de voordelen zijn van deze krukken.

Overzicht van de top-5 beste wiebelkrukken van 2024: 

Benieuwd naar de beste wiebelkrukken? Hieronder worden de bovengenoemde wiebelkrukken verder uitgelicht. Kom achter de kwaliteiten, eigenschappen en betrouwbaarheid en beslis welke wiebelkruk het beste bij jou past:


Backerz® Wiebelkruk Wit

De Backerz wiebelkruk is een veelzijdige oplossing voor mensen die behoefte hebben aan afwisseling tijdens het werken of last hebben van rug- of schouderklachten van langdurig stil zitten. De kruk kan gebruikt worden met een zit-sta bureau en zorgt dat je in beweging blijft, waardoor je de werkdag energieker begint en eindigt. Ook is de e kruk duurzaam gemaakt en er is niet bezuinigd op materiaalkeuze en design. Backerz wiebelkruk is verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering en past in bijna alle ruimtes.

Daarnaast is het een combinatie van een zitbal, kniestoel en ergonomische bureaustoel en is gemakkelijk in 3 handelingen in elkaar te zetten. De kruk stimuleert bewegen, versterkt rug-, buik- en rompspieren, is in hoogte verstelbaar van 40 cm tot 60 cm en geschikt voor alle bureaus. Het design richt zich op het menselijk lichaam en het voorkomen van onderrugklachten.

Bestel de Backerz® Wiebelkruk Wit snel en betrouwbaar op Bol.com:


LURK® Ergonomische Wiebelkruk

De wiebelkruk van LURK is een ergonomische bureaustoel die speciaal ontworpen is om een actieve zithouding aan te nemen. Dit helpt om rugklachten te verminderen en de bloedcirculatie te stimuleren. Door de 360 graden vrijheid van bewegen, worden rugspieren getraind en de concentratie verhoogd.

Het orthopedische zitkussen zorgt voor extra comfort tijdens het gebruik, en de stoel is verstelbaar in hoogte. De wiebelkruk is ideaal voor thuiswerken en is uiterst geschikt voor een zit-sta bureau. Reken voorgoed af met rugklachten en andere ongemakken dankzij de wiebelkruk van LURK.

Bestel de LURK® Ergonomische Wiebelkruk snel en betrouwbaar op Bol.com:


Ella® Wiebelkruk Zwart

De ELLA wiebelkruk is een ideale oplossing voor mensen die behoefte hebben aan afwisseling tijdens het werken of die last hebben van rug of schouders van langdurig stil zitten. De kruk kan gebruikt worden met een zit-sta bureau en zorgt dat je in beweging blijft. Hierdoor begin en eindig je de werkdag energiek. De Ella wiebelkruk is duurzaam gemaakt en er is niet bezuinigd op materiaal keuze en design.

De zit-sta kruk is een combinatie van een zitbal, een kniestoel en een ergonomische bureaustoel op de beste mogelijk manier. Ook stimuleert de kruk het bewegen en versterkt de rug-, buik- en rompspieren. De kruk is in hoogte verstelbaar van 54 cm tot 80 cm en is geschikt voor zit-sta bureaus.

Bestel de Ella® Wiebelkruk Zwart snel en betrouwbaar op Bol.com:


Wobblez® Ergonomische Bureaustoel

De Wobblez Wiebelkruk is een ergonomische bureaustoel die helpt bij het voorkomen van rugpijn. De kruk heeft een afgeronde bolvormige voet waardoor je in beweging blijft zitten. Dit helpt bij het versterken van je rugspieren en het verdwijnen van rugpijn.

De kruk is in hoogte verstelbaar van 63-33 cm en is geschikt voor staand werken aan een bureaublad vanaf een hoogte van 90 cm. Deze Wobblez Wiebelkruk is beschikbaar in drie hoogtes en is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD, omdat de kruk energie de ruimte geeft zonder af te leiden.

Bestel de Wobblez® Ergonomische Bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


Sedus Wiebelkruk

€190,95
Op voorraad
Bol.com

De Sedus wiebelkruk is een multifunctionele kruk en een hulpmiddel die aanzet tot beweging en een actieve houding. De onderkant van de kruk loopt een klein beetje rond, waardoor de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd wordt en men zich fitter en actiever voelt. De wiebelkruk van Sedus is vaak gebruikt bij zit-sta werkplekken en is eenvoudig in hoogte te verstellen tussen 53 tot 80 cm.

Daarnaast is deze kruk is vormgegeven met een ronde zitting en beschikbaar in lichtgrijs of zwart. Sedus, de fabrikant van de wiebelkruk, is een gerenomeerde en bekende fabrikant van hoogwaardig kantoormeubilair uit Duitsland en biedt 5 jaar garantie op hun producten.

Bestel de Sedus Wiebelkruk snel en betrouwbaar op Bol.com:


Welke wiebelkruk is de beste koop van 2024?

We zijn dieper ingegaan om de beste wiebelkruk van 2024 te vinden. Op basis van factoren als prijs, kwaliteit, eigenschappen en levensduur hebben we de top-5 samen kunnen stellen. Bol.com is als maatstaat genomen voor het onderzoek en daar werd voornamelijk gekeken naar de meest gekochte bureaustoelen, de stoelen met de hoogste beoordelingen en degene met het meeste aantal positieve reviews. Als beste uit de test kwam de Wobblez® Ergonomische Bureaustoel. De goedkoopste optie was de Backerz® Wiebelkruk Wit en de meest multifunctionele was de Sedus Wiebelkruk.

Bekijk hier ook de beste zadelkrukken van dit moment:

Product1. Hoogteverstelling2. Wiebelmechanisme3. Ergonomisch ontwerp4. Kleur5. Maximaal belastbaar gewicht
Sedus SE-Fit wiebelkrukJaJaJa, ondersteunt een rechte houdingZwart120 kg
Wobblez ergonomische bureaustoelJa, hoogte verstelbaar tussen 43-63 cmJa, met 360 graden rotatieJa, ontworpen om rugpijn te verminderenZwart120 kg
Lurk wiebelkrukJa, hoogte verstelbaar tussen 60-80 cmJa, met 360 graden rotatieJa, ontworpen om rugpijn te verminderenZwart120 kg
Ella wiebelkruk witJa, hoogte verstelbaar tussen 40-60 cmJaJa, ontworpen om rugpijn te verminderenWit120 kg
Backerz wiebelkruk zwartJa, hoogte verstelbaar tussen 54-80 cmJaJa, ontworpen om rugpijn te verminderenZwart120 kg

Wat is een wiebelkruk

Een wiebelkruk is een soort van zitmeubel dat ontworpen is om te wiebelen of te balanceren, waardoor de gebruiker actief blijft zitten in plaats van passief te zitten. Deze krukken worden vaak gebruikt in kantoren en in klaslokalen als een manier om inactiviteit te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Sommige wiebelkrukken zijn speciaal ontworpen voor kinderen en hebben een opblaasbare zitting of zijn verstelbaar in hoogte om aan de groei van het kind aan te passen.


Waarom is een ergonomisch design belangrijk bij een wiebelkruk

Ergonomisch design is belangrijk voor een wiebelkruk omdat het helpt om de gezondheid en comfort van de gebruiker te verbeteren. Een ergonomisch ontworpen wiebelkruk is speciaal ontworpen om het lichaam van de gebruiker op een natuurlijke manier te ondersteunen. Dit betekent dat de zitpositie, de hoogte van de zitting en de rugleuning zijn aangepast aan de anatomie van de gebruiker, waardoor de druk op de gewrichten en de spieren wordt verminderd. Dit helpt om rug- en nekklachten te voorkomen, en vermindert de kans op vermoeidheid en vermoeidheid.

Daarnaast kan een ergonomisch ontworpen wiebelkruk ook bijdragen aan een verbetering van de bloedcirculatie en de houding, omdat deze ontworpen is om de gebruiker te stimuleren om actief te blijven zitten. Dit kan ook bijdragen aan een vermindering van de kans op obesitas en andere gezondheidsproblemen die verband houden met een sedentaire levensstijl.

Kortom, een ergonomisch ontworpen wiebelkruk kan helpen om de gezondheid en comfort van de gebruiker te verbeteren, en kan bijdragen aan een actievere en gezondere levensstijl.

Wiebelkruk voor kantoor kopen – waar moet ik op letten?

Vaak wordt een wiebelkruk op kantoor gebruikt. Om er voor te zorgen dat je een betrouwbare kruk koopt met een ergonomisch design zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten voordat je overgaat tot aankoop. Hieronder zijn de belangrijkste punten benoemd waar jij rekening mee moet houden:

 1. Ergonomie: Zoals eerder besproken is ergonomie een belangrijk aspect bij het kiezen van een wiebelkruk. Kijk voor een zitting die verstelbaar is in hoogte en zorgt voor een goede ondersteuning van de rug.
 2. Draagcapaciteit: Controleer de maximale belasting van de wiebelkruk. Bijvoorbeeld, als u een grotere persoon bent, kijk dan voor een wiebelkruk met een hogere draagcapaciteit.
 3. Stabiliteit: Een wiebelkruk moet stabiel zijn om veilig te zijn. Kijk voor een wiebelkruk met een brede basis en een stevige constructie.
 4. Design: wiebelkrukken zijn beschikbaar in verschillende stijlen en designs, dus kies een die bij uw interieur past. De meeste consumenten kiezen voor een basic kleur met een ergonomisch design.
 5. Prijs: Wiebelkrukken variëren in prijs, dus bepaal eerst uw budget voordat u gaat winkelen. De prijzen van wiebelkrukken zijn een stuk gevarieerder dan andere bureaustoelen.

Betrouwbare merken voor een ergonomische wiebelkruk 

Er zijn enkele aanbieders die een goede naamsbekendheid hebben opgebouwd als we praten over wiebelkrukken. Dit zijn de marktleiders die constant kansen zien en daardoor de beste modellen ontwerpen. Hieronder worden 3 merken benoemd die marktleider zijn in het aanbieden:

Wobblez wiebelkruk

Wobblez is een merk van wiebelkrukken. Deze krukken zijn ontworpen om de gebruiker te stimuleren om actief te blijven zitten, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd en rug- en nekklachten worden voorkomen. Wobblez wiebelkrukken zijn vaak verstelbaar in hoogte en hebben een opblaasbare zitting voor extra comfort. Sommige modellen hebben ook een verstelbare rugsteun voor extra ondersteuning. Wobblez wiebelkrukken zijn vaak gebruikt in kantoren, klaslokalen en thuis, en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en designs.

Interstuhl wiebelkruk

Interstuhl is een Duits merk dat zich richt op het produceren van ergonomische kantoorstoelen, waaronder wiebelkrukken. Het bedrijf staat bekend om de hoge kwaliteit van hun producten en hun innovatieve ontwerpen. Ze richten zich op het creëren van stoelen die de gezondheid en comfort van de gebruiker bevorderen door ergonomie en duurzaamheid te combineren.

Interstuhl wiebelkrukken zijn speciaal ontworpen om de gebruiker een actievere zithouding te geven en de druk op de gewrichten en spieren te verminderen. Ze zijn ook verstelbaar in hoogte en hebben een stevige constructie voor een optimale stabiliteit.

Daarnaast bieden Interstuhl wiebelkrukken een breed scala aan kleuren en designs, waardoor er altijd een geschikte optie is voor elke smaak en interieur. De wiebelkrukken van Interstuhl zijn geschikt voor professioneel gebruik, zoals op kantoor of in een klaslokaal, en ook voor privé gebruik.

IKEA wiebelkruk

IKEA is een Zweedse meubelwinkelketen die bekend staat om hun goedkope en stijlvolle meubels. Een IKEA wiebelkruk is een type wiebelkruk dat verkrijgbaar is bij IKEA-winkels of via hun website. Deze krukken zijn ontworpen volgens de principes van ergonomie en comfort, en zijn verkrijgbaar in een reeks van stijlen en designs. Veel van de IKEA wiebelkrukken zijn ook verstelbaar in hoogte en hebben een stevige constructie. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen en zijn betaalbaar voor de meeste mensen.

Wat zijn de voordelen van een wiebelkruk

Een wiebelkruk biedt tal van voordelen ten opzichte van een traditionele kruk of stoel. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een wiebelkruk:

 1. Actievere zithouding: Door de wiebel eigenschap van een wiebelkruk wordt de gebruiker gestimuleerd om actief te blijven zitten, in plaats van passief. Dit kan helpen om rug- en nekklachten te voorkomen en kan bijdragen aan een verbetering van de bloedcirculatie en houding.
 2. Vermindering van inactiviteit: Wiebelkrukken worden vaak gebruikt in kantoren en klaslokalen om inactiviteit te verminderen. Dit kan helpen om gezondheidsproblemen die verband houden met een sedentaire levensstijl, zoals obesitas, te voorkomen.
 3. Comfort: Veel wiebelkrukken zijn ontworpen met ergonomie in het achterhoofd, waardoor ze comfortabeler zijn om op te zitten dan traditionele krukken of stoelen.
 4. Verstelbaarheid: Veel wiebelkrukken zijn verstelbaar in hoogte, waardoor ze geschikt zijn voor personen van verschillende lengtes.
 5. Flexibiliteit: Wiebelkrukken zijn flexibeler dan traditionele krukken of stoelen en kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende locaties.
 6. Aanpasbaarheid: Wiebelkrukken kunnen worden aangepast aan de groei van een kind of een veranderende behoefte van een gebruiker.

Concluderen: een wiebelkruk kan helpen om de gezondheid en comfort van de gebruiker te verbeteren, vermindering van inactiviteit, flexibeler zijn, aanpasbaarheid en bijdragen aan een actievere en gezondere levensstijl.


Conclusie over de beste wiebelkruk

Wiebelkrukken zijn in opkomst en dat begrijpen wij maar al te goed. Ondanks het missen van een rugleuning zijn deze modellen zeer handig in gebruik en lost het meerdere irritatie punten op. Je hebt een actievere zithouding en hebt meer bewegingsvrijheid. Als je opzoek bent naar de allerbeste optie, dan is de Wobblez® Ergonomische Bureaustoel de meest logische keuze. Wobblez is het meest bekende merk en de grootste aanbieder van wiebelkrukken. Wel raden we af om een wiebelkruk als vervanger van een bureaustoel te gebruiken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}