Beste ergonomische bureaustoel

De belangrijkste eigenschap van een betrouwbare en goede bureaustoel is het ergonomische design. Wil je geen lichamelijke klachten ondervinden tijdens je werkzaamheden, dan moet je een ergonomische bureaustoel kopen die zich zal aanpassen aan jouw lichaam. Het wordt nog wel eens onderschat door consumenten, maar het verschil dat een ergonomisch bureaustoel maakt ten opzichte van een niet-ergonomische stoel is gigantisch. In dit artikel lichten we de beste ergonomische bureaustoelen uit, kom je te weten wat ergonomie eigenlijk is en vertellen we je stap voor stap hoe jij je bureaustoel zo goed mogelijk versteld, zodat je nooit meer een verkeerde zithouding aanneemt.

Overzicht van de top-5 beste ergonomische bureaustoelen van 2024: 

Hieronder worden de 5 beste bureaustoelen ergonomisch uitgelicht met daarbij specifieke productinformatie.


Zedar Ergonomische Bureaustoel

De Ergonomische Bureaustoel Office Chair van Zedar is een verstelbare en comfortabele stoel die speciaal is ontworpen voor volwassenen. Met zijn strakke zwarte design past deze bureaustoel perfect in elke kantoor- of thuisomgeving. De stoel is uitgerust met verschillende ergonomische functies die zorgen voor een optimale zithouding en langdurig comfort.

Je kunt de stoel eenvoudig aanpassen aan jouw voorkeuren dankzij de verstelbare zithoogte en de rugleuning die naar achteren kan kantelen. Bovendien heeft de bureaustoel armleuningen die in hoogte verstelbaar zijn, zodat je jouw armen en schouders kunt ondersteunen tijdens het werken. Het ademende mesh-materiaal op de rugleuning zorgt voor een goede luchtcirculatie en voorkomt transpiratie.

De vijf zwenkwielen zorgen voor een soepele beweging en mobiliteit, zodat je gemakkelijk kunt manoeuvreren. Daarnaast is de Zedar bureaustoel gekeurd volgens de Europese normering NEN-EN 1335, waarmee het zich onderscheid van veel andere bureaustoelen.

Bestel de Zedar Ergonomische Bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Een altijd betrouwbare keuze is de ergonomische bureaustoel van het merk LifeGoods. Dit is een grote aanbieder in bureaustoelen met vrijwel alleen maar positieve reviews. De LifeGoods Ergonomische Bureaustoel is daarnaast een van de meeste gekochte bureaustoelen online. Zowel geschikt voor thuiswerk als op kantoor en met vele uitgebreide functionaliteiten bezorgt de LifeGoods bureaustoel je een goede houding en ontneemt het rugklachten. Dankzij het design met een W-vorm ontwerp ben je verzekert van een perfect zithouding en wordt de druk op je heupen verlicht. Via de mechanische gasveren van het onderstel is de stoel zo een 10 centimeter te verstellen in hoogte, waardoor deze bureaustoel geschikt is voor zowel lange mensen als kleine personen. 

Naast de zithoogte is ook de hoofdsteun in de hoogte te verstellen en de rugleuning verticaal 120 graden verstelbaar. Doordat de armleuningen ook instelbaar zijn is de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel volledig verstelbaar en daarmee multifunctioneel. Ook deze ergonomische stoel is voorzien van ventilatie (doordat de rugleuning ontwerpen is uit mesh materiaal), waardoor je minder snel zal zweten of vermoeid raakt. Wat duidelijk wordt is dat de LifeGoods bureaustoel veel pluspunten heeft en van hoge kwaliteit is. Hierdoor staat de stoel bekend om zijn lange levensduur met wie je jarenlang vooruit kan.

Bestel de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


CLP Dayton Bureaustoel

Deze ergonomische bureaustoel van CLP Dayton wordt vooral geprezen door zijn stijlvolle design en de zeer hoogwaardige stoffering waarvan het is ontworpen. De CLP Dayton Bureaustoel heeft namelijk kunstlederen bekleding dat bekend staat om het elastisch vermogen waarmee de last wordt weggenomen. Niet alleen is dit een voordeel van het design, ook de levensduur wordt langer dankzij de kunstlederen bekleding. Als er druk komt te staan op de bureaustoel trekt het lederen materiaal namelijk naar achter en komen er minder snel gaten of scheuren in terecht. De armleuningen zijn ontworpen van hout die stevigheid garanderen en een lust voor het oog zijn. Wat betreft het design zijn er maar weinig bureaustoelen die kunnen tippen aan de CLP Dayton. Is wit niet helemaal jouw stijl? Geen probleem, want deze bureaustoel is in nog veel meer kleuren verkrijgbaar. 

Ergonomisch zitten wordt verzekert door de traploos instelbare zithoogte. Daarnaast is de CLP Dayton Bureaustoel voorzien van een ingebouwd schommelmechanisme die zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Het enige nadeel dat je kan bedenken zijn de niet-verstelbare armleuningen. Voor een goede zithouding ben je afhankelijk van de verstelbare zithoogte. Als je de bureaustoel gaat instellen is het dus belangrijk dat de niet-verstelbare armleuningen nog steeds evenredig zijn met het bureau. Het frame van de stoel is gemaakt van chroomkleurig metaal en zorgt voor stabiliteit.

Bestel de CLP Dayton Bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


Stane® Ergonomische Bureaustoel

De Stane Ergonomische Bureaustoel is een comfortabele stoel die geschikt is voor langdurig gebruik, vooral voor gamen of werken achter een bureau. Deze ergonomische bureaustoel heeft een NEN 1335 keurmerk wat betekent dat het voldoet aan de Nederlandse ergonomische normen. De stoel is verstelbaar en heeft een extra lange hoofdsteun, wat zorgt voor extra ondersteuning en comfort tijdens het zitten.

De armleuningen kunnen ook worden aangepast, zodat de stoel kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. Daarnaast heeft de stoel een kantelfunctie die kan worden vergrendeld in verschillende posities. De Stane Ergonomische Bureaustoel wordt geleverd met een garantie van 3 jaar en is beschikbaar in verschillende kleuren. Dit model is ideaal voor mensen die veel tijd achter een bureau

Bestel de Stane® Ergonomische bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


Goliving Ergonomisch Bureaustoel

De GoLiving Ergonomische Bureaustoel is een verstelbare bureaustoel met verschillende ergonomische functies om comfortabel te werken gedurende langere tijd. De stoel heeft een verstelbare lendensteun en armleuningen voor extra ondersteuning en comfort. De hoogte van de zitting en de rugleuning zijn verstelbaar, evenals de hoek van de rugleuning. De stoel heeft vijf wieltjes en is draaibaar voor gemakkelijke beweging. Het maximale draagvermogen van de stoel is 150 kg en het is beschikbaar in verschillende kleuren.

De GoLiving Ergonomische Bureaustoel is geschikt voor thuiswerkplekken en kantoren en kan helpen om rugklachten te voorkomen door de juiste ondersteuning te bieden tijdens het zitten. De stoel is ook eenvoudig te monteren met de bijgeleverde instructies en gereedschap. Al met al is het een betaalbare optie voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en ergonomische bureaustoel.

Bestel de Goliving Ergonomisch bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


Welke ergonomische bureaustoel is de beste koop van 2024?

We zijn dieper ingegaan om de beste ergonomische bureaustoel van 2024 te vinden. Op basis van factoren als prijs, kwaliteit, eigenschappen en levensduur hebben we de top-10 samen kunnen stellen. Bol.com is als maatstaat genomen voor het onderzoek en daar werd voornamelijk gekeken naar de meest gekochte bureaustoelen, de stoelen met de hoogste beoordelingen en degene met het meeste aantal positieve reviews.

Wat is een ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is een stoel die speciaal ontworpen is naar het menselijk lichaam. Het biedt ondersteuning en zorgt voor bewegingsvrijheid van de persoon die gebruik maakt van de bureaustoel. Bij het ontwerp van een ergonomische bureaustoel wordt rekening gehouden met verschillende posturen, lengtes en zithoudingen. Het grote voordeel aan een bureaustoel met ergonomisch design is de verstelbaarheid. De modellen worden niet gemaakt volgens een statisch ontwerp, maar met veel vrijheden. Denk hierbij aan een verstelbare rugleuning, een zithoogte die omhoog en omlaag kan en armleuningen die verstelbaar zijn. 


Waarom is een ergonomisch design zo belangrijk

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het ergonomische design is voor een bureaustoel. Door de bewegingsvrijheid en ondersteuning heb je keuze uit meerdere zithoudingen zonder dat je lichaam hier verkeerd op reageert. De modellen worden ontworpen op meerdere pasvormen en de ondersteuning zit op verschillende plekken, zoals de lendensteun, hoofdsteun en voetensteun. Om te beginnen draagt ergonomie dus bij aan de stevigheid en ondersteuning van een bureaustoel. 

Daarnaast voorkomt een ergonomisch design lichamelijke klachten. Het zorgt ervoor dat je rechtop blijft zitten in de stoel en dat er ondersteuning geboden wordt aan de rug. De meeste pijntjes van verkeerd zitten komen voort uit de rug en helaas zullen deze issues niet meteen verdwijnen. Het is daarom beter om te voorkomen dan genezen en daar zorgt een ergonomische bureaustoel voor. Waarom een ergonomisch desig dus zo belangrijk is? Omdat het ondersteuning biedt en lichamelijke klachten voorkomt. 


Ergonomische bureaustoel kopen – waar moet ik op letten?

Tegenwoordig is het bijna vanzelfsprekend dat een merk hun bureaustoel ergonomisch ontwerpt. Ga bij het kopen van een ergonomische bureaustoel dan ook dieper in op de achterliggende eigenschappen die de kwaliteiten verhoogt, want die verschillen ook per model bureaustoel. Om er zeker van te zijn dat je een goede bureaustoel koopt met een ergonomisch design lichten we een aantal punten uit die je helpen bij het vinden van de beste keuze:

Verstelbaar

Waar een ergonomische bureaustoel vooral bekend om staat zijn de verstelbare functies. Toch heeft de ene stoel meer verstelbare functies dan de andere. Er zijn namelijk verschillende verstelbare punten op een een bureaustoel, zoals het hoofdkussen, de rugleuning, armleuningen en de zithoogte. Sommige stoelen zijn volledig verstelbaar, terwijl andere modellen bijvoorbeeld alleen een verstelbare zithoogte hebben. Hoe meer plekken verstelbaar zijn op de ergonomische bureaustoel, hoe beter dit uiteindelijk is voor je zitpositie. 

Ondersteuning

Ook ondersteuning is een punt dat niet vergeten mag worden als het gaat om ergonomisch design. Ergonomische bureaustoelen worden weliswaar ontwerpen met voldoende ondersteuning, toch zijn er nog extra ondersteuningsmogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lendensteun of hoofdsteun. Een lendensteun biedt verlichting en een goede positie aan de onderrug. Bureaustoelen met lendensteun worden zodanig ontworpen dat je een W of S vorm aanneemt in de stoel. Dit zijn rechte zit posities die een stimulans aan het lichaam brengen. 

Ventilatie

Het belang van een goed werkende ventilatie in de ergonomische bureaustoel mag niet onderschat worden. Werknemers spenderen gedurende de dag vele uren door op een bureaustoel, waardoor verfrissing zo nu en dan heerlijk aanvoelt. Koop je een bureaustoel met ventilatie, dan zal je minder snel zweten of vermoeid raken. Een natte rug na een aantal uur is behoorlijk vervelend, zeker als je nog een aantal uur te gaan hebt daarna. Vaak worden ergonomische bureaustoelen met ventilatie ontworpen van mesh materiaal. Dit zijn kleine gaatjes die ervoor zorgen dat er voldoende luchtstroom is tussen de rug en de bureaustoel.

Betrouwbare merken 

De concurrentie wat betreft aanbieders van bureaustoelen is enorm. Door de digitalisering en het feit dat steeds meer werknemers op kantoor werken zijn goede bureaustoelen razend populair en noodzakelijk. Steeds meer bedrijven zien in dat een goede bureaustoel prestaties kunnen verbeteren en dat werknemers sterker in hun vel zitten vanwege de goede zithouding en minder lichamelijke issues. Om er zeker van te zijn dat je een hoge kwaliteit bureaustoel koopt is het belangrijk dat je deze van een betrouwbaar merk koopt. Een merk die al jarenlang toonaangevende aanbieder is en waarvan eerdere consumenten louter positief zijn. Hieronder worden enkele betrouwbare aanbieders van ergonomische bureaustoelen opgesomd: 

  • Lifegoods
  • Starrydays
  • TecTake 
  • Ahrend
  • Seven Comfort

Hoe creëer ik een ergonomische zithouding

Als je een ergonomische bureaustoel hebt uitgezocht is het de bedoeling dat je een juiste zithouding voor jezelf creëert. Ondanks het feit dat een ergonomische stoel zich aan de pasvorm aanpast heeft ieder persoon een andere lengte of postuur. Het is dus nog steeds belangrijk dat je de bureaustoel instelt naar eigen belangen. Hieronder is een instructievideo te zien waarin uitgelegd wordt hoe je de afstelling doorvoert van een ergonomische stoel: 

Arbo regels omtrent bureaustoelen

In de arbowet zijn regels opgesteld die van belang zijn bij het ontwerpen van bureaustoelen. Een quote omtrent het ontwerpen van ergonomische bureaustoelen gaat als volgt: De werkstoel dient stabiel te zijn. De zitting dient in hoogte versteld te kunnen worden en er dient een rugleuning aanwezig te zijn met een instelbare hoogte en hellingshoek. De gebruiker dient bewegingsvrijheid te ervaren en een comfortabele werkhouding aan te kunnen nemen”.

Het wordt dus duidelijk dat er bij het ontwerp van een bureaustoel vooral gelet moet worden op de instelbare zithoogte en de hellingshoek om zo bewegingsvrijheid te krijgen. Meer regels over ergonomische bureaustoelen staan opgesteld in Europese Arbo Norm NEN-1335 en de Nederlandse Arbo Norm NPR 1813. Veel landen maken alleen gebruik van de Europese Arbo Norm, maar Nederland heeft een extra Arbo Norm opgesteld vanwege de verschillen in lengtes in het land. 

De NEN-EN 1335 is een Europese richtlijn die iets zegt over de instelbaarheid van een bureaustoel. Het komt erop neer dat een bureaustoel toegankelijk moet zijn en simpel in te stellen is. Vrijwel 90% van alle consumenten kan op de bureaustoelen zitten die gekeurd zijn volgens de NEN-EN 1335 richtlijnen. Bij de keuring wordt onder andere gelet op de zitdiepte, zithoogte en de verstelbare armleuningen/rugleuning.


Veelgestelde vragen over ergonomische bureaustoelen

  • Wat is de gemiddelde prijs van een ergonomische bureaustoel? 

Sommige consumenten zijn opzoek naar een goedkope ergonomisch bureaustoel, maar wanneer is een bureaustoel nu eigenlijk goedkoop? Een bureaustoel is goedkoop als de prijs onder de gemiddelde prijs van een product ligt. De gemiddelde prijs van een ergonomische bureaustoel is rond de €180,-.

  • Wat is de beste ergonomische bureaustoel? 

Ongetwijfeld zullen de meningen omtrent de beste ergonomische bureaustoel verschillen, maar uit de test van beste-bureaustoel.nl kwam de Starrydays Ergonomische Bureaustoel Comfort als beste naar voren. De beoordeling werd gedaan aan de hand van aantal verkopen, het aantal positieve reviews van eerdere consumenten + het aantal sterren.

  • Hoe weet ik wanneer een bureaustoel ergonomisch is?

Tegenwoordig zijn er Arbowetten over bureaustoelen waarin staat aan welke vereiste ontwerpers zich moeten houden. Daarom zie je vrijwel alleen nog ergonomische bureaustoelen op de markt. Dit zijn bureaustoelen die verstelbaar zijn, ondersteuning hebben en zich aanpassen aan de lichaamsvorm.

  • Kan ik een niet-ergonomische bureaustoel kopen?

Het is mogelijk om een niet-ergonomische bureaustoel te kopen, maar dit raden we ten strengste af. Niet-ergonomische bureaustoelen kunnen lichamelijk klachten opleveren en hier kom je moeilijk vanaf. Ergonomie is tegenwoordig een vereiste bij het ontwerp van bureaustoelen en dat is niet zonder reden!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}