Beste luxe bureaustoel

Misschien wel 10 jaar of langer gebruik kunnen maken van een bureaustoel? Het klinkt onwaarschijnlijk, maar er zijn modellen waar dit mogelijk bij is. Je betaald hier uiteraard voor, maar de kwaliteit en levensduur is gegarandeerd. Dit zijn de luxe bureaustoelen die ontworpen zijn met extra functionaliteiten en hoogwaardig materiaal. Om een luxe bureaustoel te vinden moet je niet alleen kijken naar het uiterlijk van de stoel, maar voornamelijk naar de kwaliteiten. In dit artikel brengen we de beste luxe bureaustoelen naar voren en geven we alle benodigde informatie die jij moet weten voordat je overgaat tot aankoop. 

Beste luxe bureaustoelen op een rijtje: 

Waar herken ik een luxe bureaustoel aan? 

Een luxe bureaustoel herken je aan de functionaliteiten, het materiaal en de levensduur. Als eerste tip willen we meegeven om nooit te beoordelen op basis van het uiterlijk van de stoel. Waar je wel naar moet kijken is het ergonomische design van de bureaustoel. Heeft de bureaustoel geen ergonomisch design, dan kan je ervan uitgaan dat de bureaustoel niet luxe is. Hieronder worden een aantal punten benoemd waaraan je een luxe bureaustoel herkent. 

Stevig en luchtdoorlatend materiaal

Ten eerste is het soort materiaal erg belangrijk. Het materiaal van een bureaustoel zorgt onder andere voor de zitting en de levensduur. Een goed materiaal is bijvoorbeeld een mesh bureaustoel of leren bureaustoel. Mesh is een luchtdoorlatende stof, waardoor er ten alle tijden voldoende ventilatie is tussen de zittende en de bureaustoel. Hierdoor zal je minder zweten en kan je voor langere tijd efficiënter werken. Leer staat vooral bekend om de strakke en meebewegende bekleding. Schuif je over de bureaustoel heen met je lichaam, dan trekt de leren bekleding. Dit voorkomt scheurtjes in de stoel en draagt dus bij aan een langere levensduur. 

Volledig ergonomisch design

Vrijwel alle bureaustoelen worden hedendaags ontworpen met een ergonomisch design. Niet alleen is een ergonomisch design beter voor de zithouding, ook wordt het verplicht via de Europese en Nederlandse richtlijnen. Toch zitten er grote verschillen wat betreft de ergonomische bureaustoelen. De reden hiervoor is dat je de bureaustoel op meerdere plekken kan voorzien van een ergonomisch design en dat sommige stoelen dan ook op veel meer plekken ergonomisch zijn. Een luxe bureaustoel moet op vrijwel alle plekken een ergonomisch design bevatten. Dat betekent dus dat de luxe bureaustoel in de hoogte verstelbaar moet zijn, een kantelfunctie moet bevatten in de rugleuning en verstelbare armleuningen moet hebben. Ook is het belangrijk dat de bureaustoel draaibaar is en doormiddel van wieltjes zich kan verplaatsen. 

Ondersteuning

Niets is zo vervelend als fysieke klachten ondervinden door een verkeerde zithouding. Een goede ondersteuning zorgt ervoor dat je geen lichamelijke klachten overhoud aan lange tijd op een bureaustoel zitten. Waar vind ik de ondersteuning in de bureaustoel? Die is te vinden op 2 belangrijke plekken: in de onderrug en de hoofdsteun. De steun die je krijgt in de onderrug wordt ook wel de lendensteun genoemd. Deze lendesteun zorgt ervoor dat je automatisch een goede zithouding aanneemt en dat de pijn in de onderrug verlicht wordt. De hoofdsteun geeft rust aan je nek-en hoofdspieren en laat het bovenlichaam uitrusten indien nodig. Onderschat de kracht van ondersteuning niet en koop altijd een luxe bureaustoel die je lichaam kracht en energie geeft. 


Waarom een luxe directiestoel kopen?

Je zal je waarschijnlijk afvragen waarom we een luxe bureaustoel in dit geval een luxe directiestoel noemen? Dat komt doordat veel aanbieders dit soort stoelen zo noemen. Een directiestoel wordt vaak gebruikt door CEO’s en belangrijke werknemers binnen een bedrijf. Dit soort stoelen zijn vaak groter en hebben een krachtige uitstraling, zodat de hiërarchie duidelijk is. Aanbieders willen hiermee aangeven dat luxe bureaustoelen daadwerkelijk gebruikt worden door hoge personen binnen een organisatie en daarom komt het synoniem directiestoel naar voren. Nog belangrijker is, waarom zou ik zo een soort stoel kopen? 

Lange levensduur

Over het algemeen geldt dat een luxe directiestoel een langere levensduur heeft dan een gewone ergonomische bureaustoel. Dit hangt natuurlijk af van het feit hoe je omgaat met de bureaustoel, maar normaal gesproken gaat een luxe bureaustoel ongeveer 2-5 jaar langer mee. Het is dus eenmalig een duurdere investering, maar daarentegen kan je ook langer gebruik maken van het model. 

Status

Heb je een hogere functie binnen een bedrijf dan is uitstraling een belangrijk onderwerp. Zeker tegenover klantenrelaties wil je op een hiërarchische wijze overkomen en duidelijk maken dat jij degene bent die de leiding heeft. Het type bureaustoel kan hierbij voor het oog een verschil maken. Dit is dan ook de reden dat de luxe bureaustoel ook wel een directiestoel genoemd wordt.

Comfortabel

In het hoofdstuk hierboven is het al benoemd, maar een luxe directiestoel beschikt over hoogwaardige materialen en verstelbare functies. Dit zijn 2 redenen waardoor een bureaustoel comfortabel is en beter is voor de zithouding. Een comfortabele bureaustoel is essentieel om lichamelijke klachten voorkomen en daar kan je dan ook vanuit gaan bij het kopen van een luxe bureaustoel. 


Conclusie over luxe bureaustoelen

In dit artikel vind je een overzicht met de beste luxe bureaustoelen, weet je waaraan je een luxe bureaustoel herkent en welke voordelen het heeft. Het allerbelangrijkste is om een bureaustoel te kopen met een ergonomische design die ontworpen is van hoogwaardige materialen en verstelbare functies. Is dit niet het geval, dan is de bureaustoel niet luxe. Een luxe bureaustoel draagt daarnaast bij aan de status en uitstraling binnen een organisatie. Dit is dan ook de reden dat je vaak directieleden op dit soort bureaustoelen ziet zitten. Wees ervan bewust dat je eenmalig een hoger bedrag uitgeeft aan dit soort stoelen, maar dat je ook langer gebruik kan maken van luxe bureaustoelen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}