Bureaustoel zware mensen

Het is voor zware mensen vaak lastig om een geschikte bureaustoel te vinden. Veel bureaustoelen hebben een maximaal draagcapaciteit, waardoor ze uitgesloten zijn voor zware mensen. Toch zijn er online veel bureaustoelen te koop die ook geschikt zijn voor zware mensen. In dit artikel worden de 6 beste bureaustoelen voor zware mensen benoemd. Daarnaast wordt informatie overgebracht die specifiek gericht is op zware mensen om hun keuze voor een bureaustoel makkelijker te maken.

Beste bureaustoelen voor zware mensen op een rijtje: 


3 keer de beste bureaustoel voor zware mensen uitgelicht

CLP XXL BIG Xanthos Bureaustoel

De CLP XXL Big Xanthos bureaustoel voor volwassenen is een ergonomische stoel die comfort en ondersteuning biedt tijdens lange werkdagen. Met zijn stijlvolle crèmekleurige kunstleren bekleding past hij perfect in elk interieur. De stoel is voorzien van armleuningen voor extra comfort en om de belasting op de schouders en armen te verminderen. De zithoogte en rugleuning zijn verstelbaar, zodat de stoel aan individuele behoeften kan worden aangepast.

Deze stoel is geschikt voor volwassenen en heeft een maximale draagcapaciteit van 150 kg. Het stevige frame zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. Vijf zwenkwielen zorgen voor moeiteloos bewegen op verschillende vloeroppervlakken. Met zijn hoogwaardige constructie en aandacht voor ergonomie is de CLP XXL Big Xanthos bureaustoel een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens hun werkuren.

Koop de CLP XXL BIG Xanthos Bureaustoel voordelig op Bol.com:


IVOL Ergonomische Bureaustoel Robust XXL

De iVol Ergonomische Bureaustoel Robust XXL is een comfortabele en stevige bureaustoel die geschikt is voor personen tot 150 kg. Met zijn verstelbare rugleuning, zitting en armleuningen biedt deze stoel uitstekende ergonomische ondersteuning. De ademende mesh-stof zorgt voor een goede luchtcirculatie, waardoor je zelfs tijdens lange werkdagen koel en comfortabel blijft. Deze stoel is eenvoudig in hoogte verstelbaar en heeft een kantelmechanisme waarmee je de zithoek kunt aanpassen aan jouw voorkeur.

Extra grote zitting biedt voldoende ruimte en het sterke metalen frame zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. De iVol Ergonomische Bureaustoel Robust XXL is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een robuuste en comfortabele bureaustoel met een hoog draagvermogen.

Koop de IVOL Ergonomische Bureaustoel Robust XXL voordelig op Bol.com:


CLP XXL Villach Bureaustoel – Ergonomisch

De CLP XXL Villach bureaustoel is een ergonomische stoel ontworpen voor volwassenen, verkrijgbaar in een lichtbruine kunstleren bekleding. Deze stoel biedt comfort en ondersteuning tijdens lange werkdagen. Met verstelbare armleuningen en een verstelbare zithoogte kan de stoel worden aangepast aan individuele voorkeuren en lichaamsvormen. De zitting en rugleuning zijn dik gevoerd voor extra comfort, terwijl het kunstleer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

Dankzij het stevige metalen frame is de stoel stabiel en veilig. Hij heeft ook een 360-graden draaifunctie en vijf wielen voor soepele mobiliteit. Met een maximale draagcapaciteit van 180 kg is deze bureaustoel geschikt voor gebruikers van verschillende groottes en gewichten. Of je nu thuis werkt of op kantoor, de CLP XXL Villach bureaustoel biedt een combinatie van comfort, stijl en functionaliteit voor een productieve werkomgeving.

Koop de CLP XXL Villach Bureaustoel – Ergonomisch voordelig op Bol.com:


Wat zijn de gevolgen van een verkeerde zithouding?

Een verkeerde zithouding op een bureaustoel kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, zoals rug- en nekklachten, stijve schouders, hoofdpijn en vermoeidheid. Als een persoon gedurende lange perioden van tijd in een onjuiste houding zit, kan dit op de lange termijn zelfs leiden tot blijvende schade aan de rug.

Een van de grootste problemen van een verkeerde zithouding is dat deze de druk op de rug verhoogt. Als de rug niet in een neutrale positie is, kunnen de spieren en gewrichten overbelast raken, wat kan leiden tot pijn en stijfheid. Deze problemen kunnen verergeren als de persoon niet in staat is om regelmatig op te staan en te bewegen.

Een ander probleem is dat een verkeerde zithouding kan leiden tot een slechte bloedcirculatie. Als een persoon gedurende lange tijd in dezelfde houding zit, kan dit ervoor zorgen dat het bloed in de benen stagneert, wat kan leiden tot vermoeidheid, krampen en zelfs trombose.

Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om een juiste zithouding aan te nemen, waarbij de rug recht en de voeten plat op de grond staan. Dit kan worden ondersteund door een goede bureaustoel met verstelbare rug- en armsteunen. Ook is het belangrijk om regelmatig op te staan en te bewegen, zodat de bloedcirculatie verbeterd wordt en de spieren niet verkrampt raken.


Eigenschappen ergonomische bureaustoel voor zware mensen

Ergonomische bureaustoelen die specifiek ontworpen zijn voor zware mensen beschikken over eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van andere bureaustoelen. Dit is maar goed ook, want in dit soort gevallen weet je zeker dat de stoel daadwerkelijk ontworpen is voor zware mensen. Maar waar onderscheiden dit soort stoelen zich precies in? Hieronder worden de kenmerken in het kort uitgelicht: 

  • Hogere belastbaarheid: Een bureaustoel voor zware mensen moet in staat zijn om een hoger gewicht te dragen dan een normale bureaustoel. Vaak hebben deze stoelen een maximum belastbaarheid van ongeveer 150-180 kg.
  • Stijf onderstel: De basis van een bureaustoel voor zware mensen moet stevig zijn en bestaan uit stijve, duurzame materialen zoals staal of aluminium. Dit zorgt voor een betere ondersteuning en stabiliteit voor de gebruiker.
  • Verstelbare rugleuning: Een rugleuning die verstelbaar is en speciaal voor ondersteuning van de lage rug is ontworpen kan een vereiste zijn voor zware mensen. Hierdoor kan de stoel worden aangepast aan de gebruiker en de rug wordt ondersteund in een neutrale positie
  • Verstelbare zithoogte: Een verstelbare zithoogte is belangrijk zodat de gebruiker zijn voeten plat op de grond kan zetten.
  • Goede polstering: Bureaustoelen voor zware mensen moeten voldoende padding hebben om comfort te bieden voor de gebruiker.
  • Extra steun voor de armen: Bureaustoelen voor zware mensen kunnen vaak ook een verstelbare armsteun hebben, die helpt om de schouders ontspannen te houden.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat al deze kenmerken niet alleen van toepassing zijn op bureaustoelen voor zware mensen, maar dat een goede stoel aan deze eisen moet voldoen ongeacht de gewicht van de gebruiker. Er zijn nog veel andere factoren die belangrijk zijn voor een goede zithouding en ondersteuning. Zoals bijvoorbeeld de juiste hoogte van de armleuningen, de juiste rugleuning en de juiste zithoek.

Voordelen van een XXL bureaustoel

Een XXL bureaustoel is speciaal ontworpen voor mensen met een grotere bouw en is vaak belastbaarder dan een standaard bureaustoel. Hierdoor biedt een XXL bureaustoel een aantal voordelen voor mensen met een grotere bouw.

Een van de grootste voordelen van een XXL bureaustoel is de extra ondersteuning voor de rug. Deze stoelen zijn vaak voorzien van verstelbare rugleuningen die speciaal zijn ontworpen om de rug in een neutrale houding te houden. Dit kan helpen om rug- en nekklachten te voorkomen die vaak ontstaan door een gebrek aan ondersteuning.

Een ander voordeel is de extra ruimte voor de gebruiker. Een XXL bureaustoel biedt vaak meer ruimte voor de dijen en de heupen, waardoor de gebruiker comfortabeler kan zitten en bewegen. Dit kan helpen om vermoeidheid te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Daarnaast zijn veel XXL bureaustoelen ook voorzien van verstelbare armsteunen die extra steun bieden voor de schouders. Dit kan helpen om de houding van de schouders te verbeteren en de kans op stijve schouders te verminderen.

Verder zijn XXL bureaustoelen vaak gemaakt van stevigere en duurzamere materialen dan standaard bureaustoelen, dit zorgt voor een betere stabiliteit en ondersteuning voor de gebruiker.


Richtlijnen NPR 1813

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar bij het ontwerpen en keuren van bureaustoelen worden richtlijnen gebruikt. De Europese NEN-EN 1335 zijn richtlijnen waar alle Europese landen zich aan moeten houden bij het ontwerpen van bureaustoelen.

Nederland heeft naast de Europese richtlijnen ook zijn eigen richtlijnen opgesteld, namelijk de NPR 1813. Dit heeft Nederlands gedaan omdat wij de langste mensen ter wereld hebben en het verschil in lengte enorm is. Hierdoor voelde het land zich genoodzaakt om extra richtlijnen op te stellen.

Als de bureaustoel door de keuren van de NPR 1813 richtlijnen komt, dan kan zo een 90-95% van de bevolking gebruik maken van deze bureaustoel. Voor lange mensen is het dus altijd aan te raden om te kijken of een bureaustoel door de NPR 1813 richtlijnen heen is gekomen. Meestal is een bureaustoel op dat moment ook geschikt voor lange en zware mensen. 


Conclusie over de beste bureaustoel voor zware mensen

Het assortiment aan bureaustoelen voor zware mensen is gering. Er zijn veel stoelen met een maximaal draaggewicht die niet voor zware mensen geschikt zijn. Toch hebben we een selectie kunnen maken met uitstekende bureaustoelen/game stoelen voor zware mensen. Deze XXL bureaustoelen brengen bepaalde voordelen met zich mee, waaronder de extra ruimte en ondersteuning die geboden wordt. Wel wordt aangeraden om goed de productinformatie door te lezen als je opzoek bent naar een bureaustoel voor zware mensen, zeker om te kijken of er een maximaal draaggewicht aan verbonden is.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}