Bureaustoel lange mensen

Ben jij lang en heb je moeite met de juiste bureaustoel vinden? Dit is een probleem dat erg vaak voorkomt en waar lange tijd geen antwoord op gevonden was. Sinds een aantal jaar is hier verandering in gekomen en zijn merken zich meer gaan focussen op het aanbieden van bureaustoelen voor lange mensen. Het was meer dan noodzakelijk dat hier ontwikkeling in kwam, want mensen krijgen fysieke klachten als ze op de verkeerde bureaustoel zitten.

Voor de grote mensen onder ons hebben we de beste bureaustoelen voor lange mensen op een rijtje gezet, zodat ook deze doelgroep zonder moeite de geschikte bureaustoel kan vinden. 

Beste bureaustoelen voor lange mensen op een rijtje: 


5 keer de beste bureaustoel voor lange mensen uitgelicht:

Zedar Ergonomische Bureaustoel

De Ergonomische Bureaustoel Office Chair van Zedar is een verstelbare en comfortabele stoel die speciaal is ontworpen voor volwassenen. Met zijn strakke zwarte design past deze bureaustoel perfect in elke kantoor- of thuisomgeving. De stoel is uitgerust met verschillende ergonomische functies die zorgen voor een optimale zithouding en langdurig comfort.

Je kunt de stoel eenvoudig aanpassen aan jouw voorkeuren dankzij de verstelbare zithoogte en de rugleuning die naar achteren kan kantelen. Bovendien heeft de bureaustoel armleuningen die in hoogte verstelbaar zijn, zodat je jouw armen en schouders kunt ondersteunen tijdens het werken. Het ademende mesh-materiaal op de rugleuning zorgt voor een goede luchtcirculatie en voorkomt transpiratie.

De vijf zwenkwielen zorgen voor een soepele beweging en mobiliteit, zodat je gemakkelijk kunt manoeuvreren. Daarnaast is de Zedar bureaustoel gekeurd volgens de Europese normering NEN-EN 1335, waarmee het zich onderscheid van veel andere bureaustoelen.

Bestel de Zedar Ergonomische Bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoel is een verstelbare stoel die is ontworpen om comfortabel te zijn voor volwassenen. De stoel is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een zwarte bekleding. Het heeft een ergonomisch ontwerp dat zich aanpast aan de lichaamshouding van de gebruiker om vermoeidheid en pijn te verminderen.

Deze bureaustoel is voorzien van verschillende verstelmogelijkheden, zoals de hoogte van de zitting, de hoek van de rugleuning en de armsteunen. Het heeft ook een kantelfunctie waarmee de gebruiker kan leunen en ontspannen. Wieltje maken het gemakkelijk om de stoel te verplaatsen en de vijf-poots basis zorgt voor stabiliteit. De Lifegoods ergonomische bureaustoel wordt geleverd met een handleiding voor eenvoudige montage en is geschikt voor thuis of op kantoor.

Koop de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel voordelig op Bol.com:


HJH Office – Bureaustoel XXL

De HJH Office – Bureaustoel XXL is een speciale bureaustoel die is ontworpen voor mensen die wat langer en zwaarder zijn. De stoel is gemaakt om comfortabel en ondersteunend te zijn, zelfs als je wat meer gewicht hebt. De stoel heeft verstelbare armleuningen, wat betekent dat je ze kunt aanpassen aan de hoogte die het beste bij je past.

De stoel is bedekt met een zwarte stof die prettig aanvoelt en ademend is, zodat je niet te warm wordt tijdens het zitten. Ook is er netstof gebruikt voor een goede luchtcirculatie. Dit is handig als je lange tijd in de stoel werkt.

Een belangrijk kenmerk van deze stoel is dat hij ergonomisch is. Dit betekent dat hij is ontworpen om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen terwijl je werkt. Dit kan helpen om vermoeidheid en pijn in je rug en nek te verminderen.

De HJH Office – Bureaustoel XXL is ideaal voor mensen die langer zijn en wat meer wegen, en die een comfortabele en ondersteunende stoel nodig hebben tijdens het werken achter een bureau. Met verstelbare armleuningen en een ergonomisch ontwerp kan deze stoel je helpen om prettiger en productiever te werken.

Koop de HJH Office – Bureaustoel XXL voordelig op Bol.com:


IVOL Ergonomische Bureaustoel Robust XXL

De iVol Ergonomische Bureaustoel Robust XXL Mesh is een stevige bureaustoel met een draagkracht van maximaal 150 kg. De stoel heeft een ergonomisch ontwerp dat de gebruiker ondersteunt en comfort biedt tijdens langdurig zitten. Het rugleuning- en zitgedeelte zijn gemaakt van ademend mesh-materiaal, dat de luchtstroom bevordert en oververhitting voorkomt. Zo zijn de armleuningen in hoogte verstelbaar en kunnen ze worden gedraaid om de gebruiker extra ondersteuning te bieden.

Deze mesh bureaustoel is uitgerust met een kantelmechanisme, waarmee de gebruiker de stoel kan vergrendelen in verschillende hoeken. Daarnaast is de hoogte van de stoel eenvoudig aan te passen met behulp van een gasveer. De iVol Ergonomische Bureaustoel Robust XXL Mesh is geschikt voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik op kantoor.

Koop de IVOL Ergonomische Bureaustoel Robust XXL voordelig op Bol.com:


Bureaustoel XXL – Met Armleuning

De XXL bureaustoel met armleuning is speciaal ontworpen voor lange en zware mensen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens hun werk. Deze stoel, verkrijgbaar in kunstleder en uitgevoerd in het zwart, biedt een ruim zitvlak en een stevig frame om aan de behoeften van grotere individuen te voldoen. De ergonomische vormgeving zorgt voor een goede zithouding en helpt bij het voorkomen van rugklachten.

Deze bureaustoel heeft een verstelbare zithoogte en rugleuning, waardoor je de juiste positie kunt vinden die het beste bij je past. De armleuningen kunnen ook worden aangepast om je armen en schouders te ondersteunen tijdens het werken. De stoel is voorzien van vijf wieltjes, zodat je gemakkelijk kunt bewegen zonder je stoel te hoeven verlaten.

Of je nu lange uren achter je bureau doorbrengt of af en toe een comfortabele stoel nodig hebt, de XXL bureaustoel met armleuning biedt de perfecte oplossing. Met zijn stevige constructie en ergonomisch ontwerp is deze stoel een ideale keuze voor lange en zware mensen die op zoek zijn naar comfort en functionaliteit.

Bestel de Bureaustoel XXL – Met Armleuning voordelig op Bol.com


Wat voor gevolgen kunnen verkeerde bureaustoelen hebben?

Lange mensen hebben maar een beperkte keuze wat betreft het kiezen van een bureaustoel. Lange tijd werd bij het ontwerp alleen gelet op de gemiddelde lengte van een persoon. Hier werden vervolgens de eigenschappen op gebaseerd en ontwikkeld en dat ging ten koste van de lange mensen. Gelukkig is hier verandering in gekomen, maar nog steeds is het aanbod van bureaustoelen voor grote mensen schaars. Wel willen we benadrukken dat je altijd een bureaustoel moet kopen die aansluit bij je lengte. Doe je dit niet, dan kunnen er lichamelijk klachten ontstaan waar je moeilijk vanaf komt. Enkele gevolgen van het zitten op verkeerde bureaustoelen zijn: 

  • Rug-en nekklachten door onjuiste houding
  • Weefselirritatie en zenuw/ader afknelling 
  • Kortademigheid
  • Minder productief in je werkzaamheden
  • Stijfheid en stress

Een aantal van deze gevolgen kunnen een aanslag op je fysiek zijn, terwijl je juist ten alle tijden zuinig moet zijn op je lichaam. Zeker rug-en nekklachten zijn moeilijk te verhelpen aangezien de stijfheid erin blijft. Ook kortademigheid en stress zijn ernstige klachten waarbij in bepaalde gevallen zelfs hulp gezocht moet worden. Het is dus zeker bij lange mensen van belang dat ze daadwerkelijk een bureaustoel kopen die ook geschikt is voor lange mensen.


Eigenschappen lange mensen bureaustoel

Bureaustoelen die specifiek ontworpen zijn voor lange mensen beschikken over eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van andere bureaustoelen. Dit is maar goed ook, want in dit soort gevallen weet je zeker dat de stoel daadwerkelijk ontworpen is voor grote mensen. Maar waar onderscheiden dit soort stoelen zich precies in? Hieronder worden de onderscheidende kenmerken in het kort uitgelicht: 

Hogere zithoogte 

Om te beginnen zal de zithoogte van de stoel anders zijn. Waar de gemiddelde bureaustoel een hoogteverschil heeft tussen de 40 en 52 centimeter moeten langere mensen opzoek naar een bureaustoel met een maximale zithoogte van 62 centimeter. Wat je vaak ook ziet bij bureaustoelen met een hoge zithoogte is dat er extra gasveren aan toegevoegd zijn. Dit komt doordat lange mensen over het algemeen ook zwaarder zijn, waardoor er meer druk op de stoel komt te staan. Extra gasveren zorgen ervoor dat de bureaustoelen deze druk kunnen verdragen. 

Hogere verstelbare rugleuning en armleuningen

Ook het vinden van de juiste plek voor ondersteuning van de rug is lastig voor lange mensen. Het exacte punt vinden, zodat de verlichting in je rug toeneemt, is vrijwel onmogelijk bij gewone bureaustoelen. Lange mensen moeten dus opzoek naar een bureaustoel met een ergonomische rugleuning met lendensteun. Vaak zijn deze rugleuningen voor lange mensen tussen de 60 en 78 centimeter. Daarnaast moeten ook de armleuningen verstelbaar zijn, zodat de schouders en armen voldoende ondersteuning en rust krijgen. 

Dikte van het materiaal

Doordat lange mensen vaak ook wat zwaarder zijn komt er meer druk op de bureaustoel te staan. Eerder zeiden we al dat hiervoor extra gasveren worden toegevoegd, maar ook worden bureaustoelen voor zware mensen uitgevoerd met extra dikke polsteringen en slijtvaste stof. Dit zorgt ervoor dat de druk verlaagt wordt en de levensduur wordt verlengd. Ook voelen de bureaustoelen zacht aan door de extra polsteringen, waardoor het comfortabeler wordt om de werken achter kantoor. 


Voordelen van een XXL bureaustoel

Een gemiddeld persoon brengt veel tijd door op zijn werk. Heb je een baan op kantoor, dan is een bureaustoel een van de belangrijkste producten die je dagelijks zal gebruiken. Lange en zware mensen zullen al snel terecht komen bij een XXL bureaustoel als ze zeker willen zijn van een goede zithouding. XXL bureaustoelen hebben een aantal voordelen ten opzichte van gewone bureaustoel, namelijk:

  • Er is een grotere ruimte van verstelbaarheid 
  • Een grotere doelgroep kan gebruik maken van deze stoelen
  • De levensduur is langer door de extra slijtvaste stof

Sommigen voelen zich onzeker doordat ze een XXL bureaustoel nodig hebben. Dit hoeft helemaal niet en zoals je leest heeft een XXL bureaustoel veel voordelen ten opzichte van andere stoelen. Daarnaast is het gewoonweg veel beter voor je lichaam en lach jij als laatste op het moment dat je na jaren nog steeds geen fysieke ongemakken kent. 


Richtlijnen NPR 1813

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar bij het ontwerpen en keuren van bureaustoelen worden richtlijnen gebruikt. De Europese NEN-EN 1335 zijn richtlijnen waar alle Europese landen zich aan moeten houden bij het ontwerpen van bureaustoelen. Nederland heeft naast de Europese richtlijnen ook zijn eigen richtlijnen opgesteld, namelijk de NPR 1813. Dit heeft Nederlands gedaan omdat wij de langste mensen ter wereld hebben en het verschil in lengte enorm is. Hierdoor voelde het land zich genoodzaakt om extra richtlijnen op te stellen. Als de bureaustoel door de keuren van de NPR 1813 richtlijnen komt, dan kan zo een 90-95% van de bevolking gebruik maken van deze bureaustoel. Voor lange mensen is het dus altijd aan te raden om te kijken of een bureaustoel door de NPR 1813 richtlijnen heen is gekomen. Meestal is een bureaustoel op dat moment ook geschikt voor lange en zware mensen. 


Conclusie over de beste bureaustoel voor lange mensen

De laatste jaren zijn er steeds meer bureaustoelen specifiek ontworpen voor lange mensen. Dit is een goede ontwikkeling geweest, want jarenlang werd hier weinig aandacht aan besteed. Dit terwijl Nederland de langste mensen op aarde heeft waarvan het grootste gedeelte van de arbeiders op kantoor werkt.

Bureaustoelen voor lange mensen onderscheiden zich onder andere door de zithoogte, de hogere rugleuning/armleuningen, en door de dikte van het materiaal. Een voorbeeld van een uitstekende bureaustoel voor lange mensen is de Bureaustoel XXL – Met Armleuning die zowel lange als zware mensen tot maar liefst 150 kilogram kan opnemen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}