Beste bureaustoel voor je rug

Rugpijn is onwijs vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is voor een te lange tijd een verkeerde zithouding aannemen, waardoor je lichaam stijf, verzuurt en gespannen raakt. Veel lichamelijke klachten ontstaan vanuit de rug en lopen door naar de rest van het lichaam. Doordat veel werknemers op kantoor werken is een goede bureaustoel essentieel voor een juiste zithouding. Bij de opmetingen is de rug een van de belangrijkste punten, aangezien hier de pijnpunten meestal beginnen.

Werk je dus op kantoor, dan is het erg belangrijk dat je over een goed afgestelde bureaustoel beschikt die jou geen fysieke klachten bezorgt. In dit artikel wordt het belang van een goede bureaustoel uitgelicht en worden de beste bureaustoelen voor je rug benoemd. Zorg dat je nooit meer een verkeerde zithouding aanneemt en ontdek de beste bureaustoelen om rugklachten te voorkomen. 

De beste bureaustoelen van 2024 voor je rug op een rijtje


5 keer de beste bureaustoel voor rugondersteuning uitgelicht:

Zedar Ergonomische Bureaustoel

De Ergonomische Bureaustoel Office Chair van Zedar is een verstelbare en comfortabele stoel die speciaal is ontworpen voor volwassenen. Met zijn strakke zwarte design past deze bureaustoel perfect in elke kantoor- of thuisomgeving. De stoel is uitgerust met verschillende ergonomische functies die zorgen voor een optimale zithouding en langdurig comfort.

Je kunt de stoel eenvoudig aanpassen aan jouw voorkeuren dankzij de verstelbare zithoogte en de rugleuning die naar achteren kan kantelen. Bovendien heeft de bureaustoel armleuningen die in hoogte verstelbaar zijn, zodat je jouw armen en schouders kunt ondersteunen tijdens het werken. Het ademende mesh-materiaal op de rugleuning zorgt voor een goede luchtcirculatie en voorkomt transpiratie.

De vijf zwenkwielen zorgen voor een soepele beweging en mobiliteit, zodat je gemakkelijk kunt manoeuvreren. Daarnaast is de Zedar bureaustoel gekeurd volgens de Europese normering NEN-EN 1335, waarmee het zich onderscheid van veel andere bureaustoelen.

Bestel de Zedar Ergonomische Bureaustoel snel en betrouwbaar op Bol.com:


LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 

De LifeGoods Ergonomische Bureaustoel is een verstelbare stoel die speciaal is ontworpen voor volwassenen. Met zijn strakke zwarte design past hij goed in elk kantoorinterieur. De stoel biedt optimale ergonomische ondersteuning dankzij de verstelbare zithoogte, rugleuning, en armleuningen. Het ademende mesh-materiaal zorgt voor een comfortabele zitervaring, zelfs tijdens lange werkdagen.

Deze bureaustoel heeft een stevig frame en is belastbaar tot 150 kg, waardoor hij geschikt is voor verschillende gebruikers. De vijf zwenkwielen zorgen voor soepele bewegingen en de 360-graden draaifunctie biedt flexibiliteit. Daarnaast is de stoel uitgerust met een kantelmechanisme, waarmee je de juiste zithouding kunt vinden.

De LifeGoods Ergonomische Bureaustoel is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met duidelijke instructies. Met zijn verstelbaarheid en comfort is deze stoel ideaal voor zowel thuisgebruik als op kantoor. Investeer in je gezondheid en productiviteit met deze kwaliteitsstoel die je een ergonomische en comfortabele werkplek biedt.

Koop de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel voordelig op Bol.com:


Starrydays Ergonomische Bureaustoel

De Starrydays ergonomische bureaustoel is een veelzijdige stoel geschikt voor volwassenen, ideaal voor gebruik op kantoor, vergaderingen en zelfs gamen. De stoel is uitgerust met wieltjes voor eenvoudige mobiliteit en heeft een stijlvol zwart ontwerp dat past bij elke inrichting. Met zijn ergonomische functies biedt de stoel optimaal comfort en ondersteuning tijdens lange werkdagen.

Deze bureaustoel is voorzien van een verstelbare zithoogte en rugleuning, waardoor gebruikers de stoel kunnen aanpassen aan hun persoonlijke behoeften en voorkeuren. De gewatteerde zitting en rugleuning zorgen voor extra comfort en verminderen de druk op het lichaam, waardoor vermoeidheid en spanning worden verminderd. Daarnaast heeft de stoel armleuningen voor extra ondersteuning van de armen en schouders.

De Starrydays ergonomische bureaustoel is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een stevige constructie, waardoor hij duurzaam en langdurig gebruik biedt. De stoel is gemakkelijk in elkaar te zetten en wordt geleverd met duidelijke instructies.

Koop de Starrydays Ergonomische Bureaustoel voordelig op Bol.com:


LifeGoods Ergonomische Bureaustoel – Volwassenen

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoel is een verstelbare bureaustoel speciaal ontworpen voor volwassenen. Met zijn strakke zwarte design past deze stoel perfect in elke kantooromgeving. De stoel is uitgerust met verschillende verstelmogelijkheden, waaronder een verstelbare rugleuning en zithoogte, zodat je altijd de juiste zithouding kunt vinden.

Dankzij het ergonomische ontwerp biedt de bureaustoel optimale ondersteuning voor je rug en nek, waardoor het risico op klachten wordt verminderd. De zitting is gemaakt van hoogwaardig kunstleer en het frame is vervaardigd van stevig metaal, waardoor de stoel duurzaam en slijtvast is.

De stoel is voorzien van armleuningen die in hoogte verstelbaar zijn, waardoor je je armen op de juiste hoogte kunt laten rusten tijdens het werken. Bovendien beschikt de bureaustoel over vijf wielen, waardoor je gemakkelijk kunt bewegen en flexibel kunt zijn in je werkomgeving.

Met zijn maximale draagvermogen van 120 kg is de Lifegoods Ergonomische Bureaustoel geschikt voor verschillende gebruikers. Of je nu lange uren achter je bureau doorbrengt of af en toe thuiswerkt, deze stoel biedt comfort en ondersteuning gedurende de dag.

Koop de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel – Volwassenen voordelig op Bol.com:


FOXSPORT Ergonomische bureaustoel

De FoxSport ergonomische bureaustoel is een comfortabele en functionele stoel die speciaal is ontworpen voor langdurig gebruik achter een bureau. Met zijn verstelbare eigenschappen en kantelmechanisme zorgt deze stoel ervoor dat je de juiste houding kunt aannemen en optimaal kunt werken. De stoel is belastbaar tot 150 kg, waardoor hij geschikt is voor mensen van verschillende lichaamstypes.

De bureaustoel is uitgerust met verstelbare armleuningen, waardoor je je armen in de meest comfortabele positie kunt plaatsen. De hoogte van de stoel is ook verstelbaar, zodat je deze kunt aanpassen aan je eigen voorkeur en de hoogte van je bureau. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je rug goed wordt ondersteund, waardoor vermoeidheid en pijn worden verminderd.

De zwarte kleur van de stoel geeft een moderne en professionele uitstraling aan je werkplek. Het stijlvolle design past goed in verschillende kantoor- of thuissituaties. Of je nu lange uren achter een bureau doorbrengt of af en toe thuis werkt, de FoxSport ergonomische bureaustoel biedt het comfort en de functionaliteit die je nodig hebt om productief te blijven en je welzijn te bevorderen.

Koop de FOXSPORT Ergonomische bureaustoel voordelig op Bol.com:


Goede bureaustoel voor rug kopen – waar op letten? 

Een bureaustoel die vanuit de ergonomie ontworpen is voor de juiste houding in de rug bevat enkele eigenschappen die zich onderscheiden van andere soort bureaustoelen. Je hebt bijvoorbeeld een bureaustoel voor een hoge rug en die heeft hele andere kenmerken dan bureaustoelen voor een lage rug. Toch zijn er altijd een aantal punten bij het ontwerp van de bureaustoel die standaard gewaarborgd worden. Hieronder zijn enkele ontzettend belangrijke punten waar een goede bureaustoel voor je rug over moet beschikken: 

Lendensteun

Om een rechte rug te creëren is een lendensteun noodzakelijk bij het ontwerp van een bureaustoel voor de rug. Een lendensteun geeft steun aan de onderrug en behoud de natuurlijke S-vorming van je ruggenwervel. Zeker voor langere of kleinere mensen is een verstelbare lendensteun een goede aanrader. De verstelbaarheid zorgt er ‘ondanks de ergonomie’ voor dat je rug altijd een juiste positie heeft op de bureaustoel. Onderschat het belang van een lendensteun niet, want het voorkomt veel lichamelijke issues. 

Verstelbare armleuningen

Het maakt niet uit wat voor soort bureaustoel je koopt, we raden altijd aan om een optie te kiezen die beschikt over verstelbare armleuningen. De positie van de armleuning is namelijk een indicatie hoe jij op de stoel gaat zitten. Zijn de armleuningen te laag voor de lichaamslengte, dan zal je geneigd zijn om onderuitgezakt te gaan zitten. Verstelbare armleuningen zijn aan te passen op de lichaamslengte en zorgen ervoor dat je met een rechte rug op de bureaustoel blijft zitten. Veel lichaamsdelen zijn met elkaar verbonden en dat geldt ook voor de ergonomie van een bureaustoel. Zijn de armleuningen niet goed afgesteld of bevat de bureaustoel geen armleuningen, dan zal je dit merken aan je rug en andere lichaamsdelen. 

In de hoogte verstelbaar 

Een aspect dat we niet mogen vergeten is de verstelbaarheid in de hoogte. Een ergonomische bureaustoel voor je rug moet ten alle tijden verstelbaar zijn van boven naar beneden en andersom. De stoel moet goed afgestemd zijn op het bureau, zodat je een rechte rug creëert en geen kans hebt om onderuit te gaan zitten.

Om toch nog te kunnen ontspannen beschikken veel bureaustoelen over een kantelfunctie. Het is dan mogelijk om met een rechte rug naar achteren te bewegen zonder een verkeerde zithouding aan te nemen. Bij het afstellen van de hoogte moeten je voeten de grond raken en je armleuningen op de hoogte staan van het bureau.  


Voordelen van een ergonomische stoel voor je rug 

Het begrip ben je al meerdere malen tegengekomen in dit artikel, maar de ergonomie is alles bepalend bij het kopen van een bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel wordt gekenmerkt door de goede ondersteuning en bewegingsvrijheid. De stoel zal zich aanpassen aan de pasvorm van de zittenden. Hierdoor wordt automatisch een goede zithouding gecreëerd. Wordt de bureaustoel niet als ergonomisch beschouwd dan raden we meteen af om over te gaan tot aankoop. De kans is namelijk een heel stuk groter dat je lichamelijke klachten zal krijgen door een niet-ergonomische bureaustoel. Welke voordelen een ergonomische stoel voor je rug heeft wordt hieronder kenbaar gemaakt: 

  • De rugleuning van van een ergonomische stoel is ontworpen om de natuurlijke van je wervelkolom te ondersteunen. De bureaustoel past zich aan de pasvorm van de persoon aan die op de stoel gaat zitten.
  • Ook is de rugleuning van een ergonomische bureaustoel hoger dan van een niet-ergonomische bureaustoel. Hierdoor wordt je hele rug ondersteunt in plaats van alleen een gedeelte. 
  • Een ergonomische bureaustoel voorkomt pijn en stress in het lichaam en bevordert de doorbloeding. Stijfheid of pijn in de rug voel je in heel je lichaam. Wordt dit verminderd of voorkomen, dan zal je een stuk beter in je vel zitten. 

Om er zeker van te zijn dat je bureaustoel ergonomisch afgesteld staat is het handig om de instructievideo hieronder te bekijken. Er wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de bureaustoel ergonomisch afstelt en een goede zithouding creëert. 

Voorkom rugklachten via een bureaustoel

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten van het menselijk lichaam en de grootste reden hiervoor is een verkeerde zithouding. Aangezien een groot gedeelte fysiek zwaar werk levert of 8 uur per dag op een bureaustoel zit is het niet vreemd om te bedenken dat rugklachten vaak voorkomt. Ook duurt het lang voordat je eenmaal van je rugklachten afkomt op het moment dat je besluit om er iets tegen te doen.

De vastigheid blijft voor lange tijd in het lichaam en het is een lang proces om dit eruit te halen. Door vanaf het eerste moment een goede bureaustoel te kopen voorkom je rugklachten en andere fysieke klachten in het lichaam. Wees er dus van bewust bij het kopen van een bureaustoel dat je lichaam altijd prioriteit heeft. 


Conclusie over de beste bureaustoel voor je rug 

Je bent ervan op de hoogte geraakt hoe belangrijk een goede bureaustoel is voor je rug. Een ergonomische bureaustoel is noodzakelijk om een goede zithouding aan te nemen en de pijn uit je lichaam de krijgen. Zit je te lange tijd op een verkeerde bureaustoel, dan ben je eigenlijk al te laat. Rugklachten verhelpen is namelijk een lang traject waar je niet zomaar vanaf komt.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste ergonomische bureaustoel koopt zijn een aantal punten belangrijk. In het bijzonder moet de bureaustoel over een lendensteun beschikken, in de hoogte verstelbaar zijn en verstelbare armleuningen bevatten. Dit zijn de basiselementen waar de beste bureaustoel voor je rug aan moet voldoen.   

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}