Beste bureaustoel thuiswerken

Veel werknemers die op kantoor werkten zijn de laatste jaren overgestapt op thuiswerken. Dit begon vanwege de Covid-19 uitbraak een aantal jaar geleden en wordt tot op de dag van vandaag gedaan. Men ervaart het als gemakkelijk en rustig en veel werknemers hebben niet de behoefte om nog terug te gaan naar kantoor. Het belangrijkste wat een thuiswerker nodig heeft om zijn werkzaamheden goed uit te voeren is een bureaustoel.

Op kantoor wordt hier rekening mee gehouden en wordt de stoel afgesteld voor je, maar thuiswerkers moeten dit meestal zelf doen. In dit artikel worden de beste thuiswerk bureaustoelen uitgelicht en kom je erachter hoe je zelf een bureaustoel voor thuiswerken kan afstellen. 

Beste bureaustoel voor thuiswerken op een rijtje: 


3 keer de beste bureaustoel voor lange thuiswerkers uitgelicht

BenS 837-Ergo-4-zwart – Ergonomische Bureaustoel

De Bens 837 Ergo 4 is een ergonomische bureaustoel die volledig instelbaar is. Deze stoel heeft verschillende opties om de hoogte van de zitting, de rugleuning en de armleuningen aan te passen, zodat de stoel optimaal kan worden afgesteld op de gebruiker. Het model voldoet aan de EN1335 en ARBO normen en heeft het Greenguard Gold certificaat, wat betekent dat de stoel voldoet aan strenge veiligheids- en gezondheidsvoorschriften.

De stoel is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een luxe uitstraling. Ook is de rugleuning van de stoel gemaakt van ademend mesh materiaal, wat zorgt voor een goede ventilatie en comfort tijdens lange werkdagen. De Bens 837 Ergo 4 is beschikbaar in de kleur zwart en heeft een gewichtscapaciteit van 120 kg.

Koop de BenS 837-Ergo-4-zwart  voordelig op Bol.com:


IVOL Napoli Bureaustoel Ergonomisch

De IVol Napoli bureaustoel is een ergonomische bureaustoel die speciaal ontworpen is voor volwassenen. Met zijn stijlvolle design en verstelbare functies biedt deze bureaustoel comfort en ondersteuning tijdens lange werkdagen. De stoel is voorzien van een verstelbare rugleuning, zitdiepte en armleuningen, waardoor je de stoel eenvoudig kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren en behoeften.

De ergonomische vormgeving zorgt voor een goede houding en helpt rugklachten te voorkomen. Daarnaast heeft de bureaustoel een ademende mesh-stof die zorgt voor een goede ventilatie en voorkomt dat je gaat zweten. De stoel is uitgerust met een kantelmechanisme waarmee je de stoel naar achteren kunt laten leunen en even kunt ontspannen. Met zijn duurzame constructie en stevige materialen is de IVol Napoli bureaustoel een betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar comfort en ergonomie tijdens het werken.

Koop de IVOL Napoli Bureaustoel Ergonomisch voordelig op Bol.com:


LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoel is een verstelbare stoel speciaal ontworpen voor volwassenen. Met zijn elegante zwarte design past hij perfect in elke kantoor- of werkomgeving. Deze stoel is ergonomisch ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden tijdens lange werksessies. Dankzij de verstelbare zithoogte en rugleuning kan de stoel worden aangepast aan individuele voorkeuren en behoeften.

De zitting en rugleuning zijn gemaakt van ademend mesh-materiaal dat zorgt voor goede ventilatie en voorkomt dat je gaat zweten tijdens het zitten. Daarnaast beschikt de bureaustoel over armleuningen voor extra ondersteuning en ontspanning. Het robuuste frame en de vijf zwenkwielen zorgen voor stabiliteit en mobiliteit. Al met al biedt de Lifegoods Ergonomische Bureaustoel een comfortabele en aanpasbare zitervaring voor een productieve werkdag.

Koop de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel voordelig op Bol.com:


Waarom zijn mensen steeds meer gaan thuiswerken? 

Nadat veel werknemers noodgedwongen voor een lange tijd thuis hebben gewerkt is er een besef gekomen dat thuiswerken eigenlijk een hele goede optie is. Men voelt zich fijn in de thuisomgeving en heeft veel rust om zijn werkzaamheden uit te voeren. Ook nadat de Covid-19 weggetrokken is hebben veel werknemers besloten om (gedeeltelijk) thuis te blijven werken om specifieke redenen. Hieronder benoemen we de belangrijkste redenen waarom deze trend is blijven hangen: 

Reiskosten & Reistijd

Niet alleen voor werknemers, maar ook voor bedrijven is het soms gunstiger als iemand op afstand werkt, want bedrijven zijn dan niet genoodzaakt om reiskosten te betalen. Zeker voor grotere bedrijven met veel personeel zijn reiskosten een grote kostenpost. Sinds men thuis is gaan werken hebben bedrijven in deze kostenpost flink kunnen bezuinigen. Ook werknemers vinden het fijn om thuis te werken vanwege de reistijd die bespaart wordt. Zeker als je in de drukke stad werkt en daarbuiten woont sta je dagelijks in lange files. Hier heb je niet meer mee te maken als je besluit om thuis te werken en dat is dan ook een belangrijke beweegreden voor velen. 

Efficiënter werken

Ook zeggen veel werknemers dat ze een stuk efficiënter zijn als ze thuis werken. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze niet constant gestoord worden en dat meetings vaak alleen op afspraak zijn. Het komt vaak voor op kantoor dat je druk bezig bent met je werkzaamheden en dat er iemand je kantoortje instapt voor een praatje of overleg. Je raakt afgeleid en de focus op je eigen werkzaamheden is weg. Men ervaart thuiswerken als een rustige omgeving waar ze productief kunnen werken zonder gestoord te worden. 

Opkomst online werken

Een van de grootste redenen waarom men thuis is gaan werken is de opkomst van online werken. Denk aan banen in de marketing, recruitment en webontwikkeling. Vanuit bedrijven stimuleren ze je bij dit soort banen om deels thuis te werken, vanwege bovenstaande punten. Zowel bedrijven als werknemers hebben ingezien dat het net zo makkelijk is om online werkzaamheden thuis uit te voeren, waardoor kosten en tijd bespaart kunnen worden. Veel mensen die hun passie hebben in de online sector besluiten steeds vaker om ZZP’er te worden, waardoor ze niet meer op locatie werken. ZZP’ers in de marketing, recruitment of webdeveloping zijn een interessante doelgroep voor thuiswerk bureaustoelen. 


Hoe stel ik de bureaustoel thuis goed af? 

Het voornaamste doel bij het kopen van een bureaustoel voor thuis is dat je de goede afstellingen hanteert. De bureaustoel moet verstelbaar zijn bij de rugleuning, armleuningen en in zithoogte, en daarnaast moet je de bureaustoel afstellen in contrast met je lichaamslengte. Niet iedereen heeft dezelfde lengte en daarom moet de bureaustoel verstelbaar zijn. Voor een goede zithouding moet je de bureaustoel instellen, zodat je rechtop in de stoel zit en op de juiste hoogte in ten opzichte van het bureau. Voor de thuiswerkers onders ons zijn de volgende punten van belang bij het afstellen van een bureaustoel:

  • Zithoogte: voeten op de grond en de heupen moeten iets hoger dan de knieën staan
  • Zitdiepte: tussen de rand van de stoel en je kniekuil moet een vuist ruimte zitten
  • Lage rug: bolle vorm in de onderrug 
  • Armondersteuning: de armleuning moet op ellebooghoogte zijn

Dit zijn enkele punten waar je aan moet denken bij het afstellen van de bureaustoel voor in huis. Je voeten moeten zich ten alle tijden op de grond bevinden en een rechte zithouding is noodzakelijk. Met een ergonomische bureaustoel en de juiste afstelling zal je gegarandeerd rechtop zitten. Heb je liever videomateriaal waarin uitgelegd wordt hoe je een bureaustoel ergonomisch afstelt? Bekijk dan de instructievideo hieronder: 

Populaire bureaustoel merken voor thuiswerkers

Er zijn ontzettend veel aanbieders van bureaustoelen die de stoelen zo ontwerpen dat ze zich onderscheiden van andere. In een branche zoals deze is het belangrijk dat je voordelen creëert ten opzichte van de concurrentie. Er zijn een aantal merken die zich hebben gemanifesteerd tot marktleider als het gaat om bureaustoelen voor in huis. Dit zijn betrouwbare aanbieders met hoge kwaliteit stoelen van een ergonomisch design. Voorbeelden hiervan zijn merken als Bens, LifeGoods en Starrydays. Zeker Bens is al jarenlang toonaangevende aanbieder van bureaustoelen. Het wordt op de markt gezien als beste merk voor bureaustoelen in huis. 


Hoelang kan ik een thuiswerk bureaustoel gebruiken

In principe zijn hier geen regels aan verbonden. Je kan ervan uitgaan dat een betrouwbare bureaustoel van hoge kwaliteit een langere levensduur heeft dan een goedkoop model zonder ergonomie. De levensduur van een bureaustoel wordt bepaald door een aantal factoren: hoe onderhoud je de stoel, de vering, verstelbaarheid. 

Het kan voorkomen dat de roest erin komt na een aantal jaren. De vering zal dan zwaarder zijn en verstellen is niet meer mogelijk. Dit zijn aanwijzingen dat je moet denken aan een nieuwe bureaustoel voor thuis. Over het algemeen kan je zo een 5-10 jaar dagelijks gebruik maken van een nieuwe bureaustoel. Wel is een vereiste dat de bureaustoel gekocht wordt van een betrouwbaar merk en een ergonomisch design heeft. 


Conclusie over de beste bureaustoel voor thuiswerken

Meer en meer werknemers kiezen ervoor om hun werkzaamheden vanuit huis uit te voeren. Bedrijven vinden dit goed en werknemers worden er gelukkiger van. Wel is het belangrijk om nog steeds aan je lichaam te denken door een goede bureaustoel te kopen voor in huis. Zorg dat je rechtop in de stoel zit en de bureaustoel op de juiste manier instelt, zodat je geen lichamelijk issues zal onderhouden.

Een betrouwbare bureaustoel koop je door voor een bekend merk te kiezen. Een van de beste merken voor bureaustoelen in huis is Bens. Een Bens bureaustoel is praktisch ontworpen, heeft een ergonomisch design en heeft uitgebreide functionaliteiten. Productief werken vanuit huis begint bij het kopen van een goede bureaustoel.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}